ROSCOTLAND

ROMANIAN COMMUNITY IN SCOTLAND / Pagină de informații a comunității române din Scoția

APEL – Liga Studenților Români din Străinătate recrutează voluntari pentru filiala din Scoția

sigla_LSRSLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a fost înființată la 8 ianuarie 2009. De atunci și până în prezent, organizația a crescut, a semnat parteneriate cu instituțiile Statului român și cu actori importanți din mediul de afaceri, s-a dezvoltat, a creat proiecte de impact, are peste 8.000 de membri, studenți și absolvenți din peste 50 de țări, dispune de peste 200 de voluntari activi, a format cca  30 de filiale și reprezentanțe în întreaga lume, se bucură de peste 12.000 de fani pe Facebook și de cca 500.000 de vizitatori ai site-urilor Ligii (lsrs.ro, wiki.lsrs.ro, gostudy.lsrs.ro), dar mai ales adună mai bine de 10.000 de beneficiari anuali ai proiectelor LSRS offline (evenimente din Filiale, Gala LSRS, Caravana, CAESAR, Forumul România Jună, Hai Acasă!, evenimente de carieră etc.).

La Gala LSRS 2013, Liga a lansat o nouă provocare: SMART Diaspora, sub semnul unui deziderat: „Ne dorim o Românie din care nu mai vrem să plecăm!” SMART (Strategia Multidimensională de Atragere în România a Tinerilor din Diaspora) este o propunere de politici publice adresată, în primul rând, Guvernului României, precum și ministerelor aflate în subordinea sa și care au rol în implementare. Voluntarii din filiale au organizat seminarii de dezbateri încercând să răspundă întrebărilor : „Cum se vede ţara ta din exterior? Cum ar trebui să arate ca să ne putem întoarce?” Răspunsuri concret au fost formulate în cadrul Dezbaterilor Globale „Întoarcerea Acasă. Provocări și oportunități”.

Filialele LSRS

În prezent, LSRS are 30 de filiale și reprezentanțe pe 3 continente. Voluntarii noştri, din China până în Statele Unite,  dau sfaturi utile legate de condiţiile de studiu, procesele de admitere, viaţa cotidiană şi aspectele administrative pentru fiecare ţară în parte. Peste 50 de evenimente pentru comunitățile locale de studenți români (expoziții, conferințe, lansări de carte, seri de film românesc, 1 Decembrie, concursuri ș.a.) sunt organizate în întreaga lume, an de an. Filialele LSRS au realizat seminarii de consiliere pentru studenţi, petreceri de bun-venit şi socializare, au reprezentat România cu mândrie la festivaluri internaţionale, au realizat emisiuni TV, au stabilit parteneriate cu mediul asociativ din ţările-gazdă, au menţinut o legătură strânsă cu instituţiile Ambasadelor şi Consulatelor României în străinătate, au lansat blog-uri şi au început procedurile de înregistrare juridică a filialei ca ONG în ţara-gazdă. Toate aceste realizări ale filialelor LSRS le aflați în albumele de pe pagina de Facebook Fan Page LSRS.

Opinii ale voluntarilor din filialele LSRS:

Dana Georgescu (LSRS Germania):

„LSRS îmi dă şansa de a ajuta foarte mulţi tineri ce doresc să studieze în străinătate, dar şi sansa de a contribui activ la închegarea comunităţii româneşti din diaspora şi de a promova cultura română în Germania. Nu în ultimul rând, am ocazia de a face parte dintr-o echipă absolut fabuloasă, echipa LSRS Germania. În plus, statutul de voluntar LSRS poate fi un atu în cv-ul fiecăruia dintre noi, asa cum sigur a fost şi pentru mine când am aplicat pentru ultimele două joburi obţinute.”

Florina Andonie (LSRS Franța):

„Îmi place scopul LSRS, îmi place felul în care oamenii se dedică scopului, îmi place mediul creat de  colegii mei din Ligă, îmi place faptul că oriunde aș fi, am sentimentul că am niște prieteni buni.”

Andrei Dincă (LSRS Marea Britanie):

„Dacă ar fi să aleg un singur lucru care îmi place în LSRS, acela este spiritul, cel care nu spune „Lasă că merge şi așa”, spiritul care întotdeauna te determină să continui cu ambiţie. E minunat să vezi oameni care încearcă să schimbe ceva în bine, puțin câte puțin, și care rareori rostesc cuvintele „Nu se poate!”. Ba se poate!”

Roxana Mitroi (LSRS Olanda):

„LSRS-ul este ca o mare familie și acesta este lucrul care poate mă atrage cel mai mult. Toată lumea ajută pe toată lumea la orice oră din zi și din noapte și asta ne face să fim foarte eficienți din punctul meu de vedere. Ceea ce îmi mai place foarte tare este implicarea de care dă toată lumea dovadă și zâmbetul cald cu care ești întâmpinat de fiecare dată când există ceva ce necesită o rezolvare urgentă…”

Remus Rădvan (LSRS Danemarca):

„Îmi place foarte mult LSRS pentru viziunea pe care o prezintă. Avem aceleași principii la felul în care îi încurajăm pe cei din ţară să aleagă o experiență internațională. Este un lucru minunat, iar peste tot pe unde mergem trebuie să fim mândri că suntem români, să încercăm să scoatem la suprafață imaginea bună şi valorile noastre adevărate. Eu nu fac voluntariat pentru premii, îl fac pentru că îl simt, mi-a intrat în sânge şi i-am văzut beneficiile pe termen lung.”

Mesaj pentru studenții români din Scoția

LSRS Scoția recrutează membri și voluntari! Vrei să faci parte dintr-o echipă tânără și motivată? Vrei să câștigi experiență într-o organizație complexă și să beneficiezi de șansa unei activități extra-curiculare de excepție? Înseamnă că vrei să te alături Ligii Studenților Români din Străinătate!

Așteptăm aplicația ta (un CV si o scrisoare de intenție de 100-150 cuvinte) la una din adresele df@lsrs.ro  sau hr@lsrs.ro ! Pentru orice întrebări suplimentare contactează-ne la una din cele două adrese! Alătură-te Ligii Studenților Români din Străinătate!

LSRS crede în valoarea, forța și potențialul unei comunități unite a studenților și absolvenților români din străinătate , în șansa fiecărui tânăr român de a dobândi o educație de calitate, și în potențialul membrilor săi de a transforma România. LSRS are ca obiectiv consolidarea comunității studenților și absolvenților români din străinătate și facilitarea contribuției lor la dezvoltarea României. Dacă și tu crezi în valorile și viziunea noastră, nu ezita să ni te alături!

RoScotland (Romanian Community in Scotland) susține LSRS Scoția.

Liga Studenților Români din Străinătate

Advertisements

Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 5, 2013 by in Știri din Comunitate, Știri din țară.

Introduceți adresa de e-mail pentru a fi la curent cu noutățile de pe acest blog.
Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Contact

Vă invităm să ne trimiteți știri din comunitate sau observații și sugestii, pe adresa:
ro_scotland@yahoo.co.uk
%d bloggers like this: